Minä Ja Matkat

01 syyskuuta 2018

Päiväretki Ateenasta Aeginan saarelle

Aeginan saarta oltiin kovasti kehuttu, joten mentiin sinne päiväksi.

Me mentiin metrolla Piraeuksen satamaan. Matka kesti Monastirakin asemalta 20 min. Piraeuksen asemalta oli lyhyt ja helppo kävely satamaan.


Pireauksen satamasta menee neljän yhtiön lauttoja. Me ei oltu katsottu aikatauluja etukäteen, ja päädyttiin vartin kuluttua lähtevään Anes Ferries-yhtiön lautalle. Meno-paluu maksoi n 16€/hlö, hinta riippuu matkustuksen ajankohdasta.

Lautta saapui Piraeuksen satamaan hieman myöhässä. Ensin lautasta poistui kävelevät asiakkaat autokannen kautta, sen jälkeen autot. Sitten me kävelevät päästiin lauttaan, autokannen kautta, ja viimeiseksi autot.


Lähdettiin yli puoli tuntia myöhässä, ja matka kesti noin 1h 15 min, nopealla Dolphin-aluksella matka olisi kestänyt vain 40 min.


Me istuttiin yläkannella auringossa, mutta varjopaikkoja oli myös. Sisällä lautalla oli kahvio ja lisää istumapaikkoja.

Aeginan satamassa oli söpö pieni ortodoksi kirkko.



Käveltiin ensin vähän sataman ympärillä, ja ostettiin pistaasipähkinöitä, niitä kasvatetaan saarella paljon. 


Sitten otettiin taksi saaren toiselle puolelle, Agina Marinan rannalle. Matka kesti noin vartin, ja maksoi 20€. Matkalla oli hienot ja mielenkiintoiset maisemat, mm pistaasipuita. 

Rannalla mentiin heti syömään lounaat Ocean Café and Bar-rantaravintolaan. Syötiin herkulliset pastat, ja mentiin ravintolan omalle rannalle.



Rannalla oli aurinkotuoli-maksu, muistaakseni jotain 5€ luokkaa (sisältäen kaksi tuolia ja varjon), mutta meiltä sitä ei peritty. Ehkä koska söimme ravintolassa tai sitten koska kello oli jo neljän paikkeilla.


Oltiin pari tuntia rannalla, siellä oli paljon väkeä, mutta vedessä, joka oli ihanan lämmin, oli paljon tilaa. Ranta oli pehjmeän hiekkainen, ja matala aika pitkälle. 

Sama kuski joka toi meidät haki meidät sovitusti. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä kirkon ja luostarin kohdalla ottamassa muutamat valokuvat.


Luostari taustalla

Aegina oli ihana ja pieni, pahimman loma-aikaan jälkeen varmasti vielä kivempi. Jos nyt tekisin jotain toisin, niin olisin yöpynyt saarella yön tai pari. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti