Minä Ja Matkat

25 elokuuta 2018

Kun en päässytkään lennolle

Viikko sitten torstaina lähdin keskiyöllä lentokentälle. Varattuna oli Etihadin lento Abu Dhabin kautta Ateenaan, jossa viettäisin viikon kaverini Helin kanssa.

  Kingdom Tower pilvenpiirtäjä Riadissa

Vaikka olin kentällä hyvissä ajoin, noin 3.5h ennen lentoa, oli tiskeille jo pitkät jonot. Olin chekannut sisään lennolle netissä, mutta mulla ei ollut boarding passia

Jonotin puolisen tuntia. Tiskillä annoin passini. Hetken kuluttua virkailija pyysi luottokorttia. Annoin American Express korttini, jolla yleensä ostan lennot. Korttia ei hyväksytty. Muistin että edellinen kortti oli mennyt vanhaksi, ja sain uuden kortin reilu kuukausi sitten, kun olin Suomessa lomalla.

Olen matkustanut todella paljon, mutta ikinä ei ole luottokorttia pyydetty. Ihan käsittämätöntä. Matka oli maksettu 3-4kk aikaisemmin. Mulla oli passi ja iqama, eli Saudien oleskelulupa. 

Kyllähän matkalipussa sanottiin että luottokortti pitää olla mukana, mutta ei tullut mieleenikään että uusi kortti ei käy, ja multa evättäisiin pääsy lennolle. 

Hiekkamyrsky lentokoneesta kuvattuna 

Niin nimittäin kävi. Ei mulla ole vanhan kortin numeroa tiedossa. Saudeista ei pysty jostain syystä soittamaan Suomen Amexin asiakaspalveluun. Britannian Amexista, mihin pystyin soittamaan, ei pystytty auttamaan, paitsi yrittävät yhdistää Suomeen. Ei onnistunut.

Kävin Etihadin toimistossa kentällä, ja soitin Etihadille. Sanoivat että eivät voi tehdä mitään, vain check in supervisor voi auttaa. Häntä ei kiinnostanut. 

Lentokentän neuvontapisteen mies oli todella avulias. Googlasi mulle puhelinnumeroita, uusia lentoja, ja kävi jopa turvatarkastuksen sisäpuolella Amexin toimistossa. 

Riadin kentän Business Lounge

Kun mitään ei ollut enää tehtävissä ja check in oli pian sulkemassa, jonotin vielä uudestaan, eri tiskille tällä kertaa. Sama vastaus. Virkailija näytti jopa näytöltä että ei onnistu. Siinä oli kohta jossa luki override (”ohita”). Näytin sitä, mies kokeili jotain, mutta ei onnistunut. Olen varma että jossain muualla ammattitaitoisempi henkilö olisi sen varmasti osannut/pystynyt tehdä. 

Niinpä mulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa ja ottaa taksi kotiin klo 03.30 aikaan yöllä. Seuraavana aamuna ostin uudet, sikakalliit liput, eri lentoyhtiöllä tietenkin. Etihadilla en enää lennä, se on varmaa se, kuten en myöskään Air Francella, mutta se onkin ihan eri, eikä edes näin ärsyttävä, saati kallis, tarina. 


24 kommenttia:

  1. Hyvä tavaton, onko tällainenkin mahdollista! Ikinä en ole vastaavasta kuullut saati onneksi itse törmännyt. Voin kuvitella, että ärsytti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja olen ihan varma että mikään taho ei tule korvaamaan penniäkään 😡

      Poista
  2. Ohoh. Silmät avaava tarina. Mä olen nimittäin usein sellainen huoleton "kyllä kaikki järjestyy" -matkailija. Aina ei siis järjesty. Hyvä tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! Eka kerta kun ei oikeasti järjestynyt...

      Poista
  3. Onpas outo tarina. Varmasti todella kuumottava tilanne, tällaista ei kyllä toivoisi kenellekään.

    VastaaPoista
  4. huh huh, kaikkea voikin tulla vastaan!

    VastaaPoista
  5. No olipas kertakaikkiaan erikoinen episodi. En ole kyllä koskaan kuullut, että tuossa vaiheessa vielä tarvitaan kortti jos kerran ostos on jo tehty ja selvä. Olipas harmillista ettet päässyt kyseisenä iltana matkaan vaan jouduit ostamaan uudet lennot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vaikuttaa ettei kukaan ketä tunnen ole myöskään koskaan kokenut tai kuullut vastaavasta!

      Poista
  6. Siis apua! Miten tallainen on mahdollista!? Ja mitas jos ei ole itse ostanut lentojaan, vaan esim tyopaikka on bookannut liput! Mitenhan menettelevat tuollaisessa tilanteessa! Hyva kun kirjoitit tasta, niin osaa tallaistakin asiaa ajatella tulevaisuuden reissuilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Me mietittiin kanssa näitä skenaarioita. Kai se pitää sit olla kopio siitä kortista mukana 🤔

      Poista
  7. Tuosta, että luottokortti, jolla matka tai vaikka hotelli on varattu, pitää olla mukana, muistutetaan silloin tällöin, mutta kun minulta on sitä ehkä kerran viimeisen kymmenen vuoden aikana kysytty, niin eipähän siihen aktiivisesti varaudu. Ja tosiaan, tuskin itsellänikään olisi vanhan luottokortin numero ollut enää siinä vaiheessa missään tallessa. Kalliiksi tulevat tällaiset jutut joskus, eikä nyt kovin ilmeisesti edes omasta syystä.
    Jaoin muuten juttusi blogimme uutiskirjeessä jo sunnuntaina, oli sen verran mielenkiintoinen ja opettavainen sattumus. Jos et ole tilaaja niin ainakin Facebook-sivuiltamme löytyy siihen linkki sunnuntailta.

    VastaaPoista
  8. Kamalaa! :o enpa ole ennen kuullutkaan etta noin voi sattua! Ootko ihan varma ettei mikaan korvaa?? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että korvaa, Etihad vielä tutkii asiaa, mutta en ole kauhean toiveikas...

      Poista
  9. Siis voi miten raivostuttavaa! Meillä meinasi käydä sama homma, paitsi lentoyhtiönä oli Qatar Airways. Lennot kun oli buukattu saimme jotain outoja lisäselvityspyyntöjä sähköpostilla. No täytettiin kaavakkeet kiltisti, mutta silti viikkoja myöhemmin tuli viesti, että meidän täytyy vielä tiskillä näyttää luottokortti. No sitten kentällä check-in tiskillä alettiin vielä vaatimaan tiliotteita! Tästä ei ollut mitään mainittu, ja siinä kiireessä niitä sitten yritettiin kaivaa... Me onneksi loppupeleissä päästiin lennolle. Kuulemma jos Amexilla maksaa niin sellaisiin täytyy varautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Qatarilla olen myös lentänyt ihan ongelmitta, vaikka Amexia aina käytänkin. Se on sitten vissiin ihan tuurista kiinni, kuinka käy. Onneksi te pääsitte lennolle!

      Poista
  10. Onpa todella erikoinen sattumus ja erittäin hyvä kun kerroit tarinan. Tietääpä kyseisen lentoyhtiön kiertää kaukaa. Ei voi kuin päivitellä, että kaikkea sitä voikin sattua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ikinä en olis uskonut että multa evätään pääsy lennolle jonka olen maksanut, ja olen ajoissa paikalla.

      Poista
  11. Tätä ei ole tullut vastaan itselleni lentolipuissa, mutta autonvuokrauksessa kylläkin. En nyt muista oliko Irlanti vai Skotlanti, mutta niillä on sikakalliit vakuusmaksut, jos et suostu ottamaan vuokraamolta omavastuun poistoa. No en koskaan ota, sillä minulla erillinen vakuutus siihen. Viimeisenä keinona vuokraamon jäppinen sitten keksi, että kortti oli muuttunut välissä, eli rupesi kiristämään ja sanoi, ettei aio antaa autoa lainkaan. Kun nostin metakan, niin antoi lopulta periksi, mutta kovasti osoitteli, että katso nyt, säännöissä sanotaan näin.

    Kertakaikkisen kurja tilanne sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just! Tästä lähin mä otan kyllä kuvat mun kaikista korteista. Onneksi saitte sen auton!

      Poista
  12. Tämä oli ihan uutta mulle, joten hyvä, että jaoit jutun. Ei hyvä tietenkään, että noin kävi. Toivottavasti ei toistu vastaava :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, opin kyllä läksyni. Enkä todellakaan aio enää lentää Etihadilla!

      Poista