Minä Ja Matkat

20 lokakuuta 2018

Alaska - Risteily Chena joella

Yhtenä päivänä menin parin tunnin jokilaiva risteilylle Chena-joelle. Opas oli hauska ja risteilyn aikana pysähdeltiin muutaman kerran, mm husky kennelin viereen (ei päästy maihin), jossa nähtiin pieniä pentuja, ja myös kun koirat vetivät kesäkelkkaa. Mä istuin tietysti väärällä puolella, joten en nähnyt kauhean hyvin (eli kannattaa istua vasemmalla puolella).


Meidän jokilaiva

Pidempi pysähdys tehtiin Athabaska-heimoon kuuluvien intiaanien kylään. Tai siis kylä oli siirretty joenvarteen turisteja varten. Siellä oppaat olivat nuoria opiskelijoita jotka kuuluivat Athabaska-heimoon. He kertoivat muutamassa eri pisteessä heimon historiasta ym. Oli mielenkiintoista.




Lohi kuivumassa ennen savustusta

Paatilla saimme maistaa tosi hyvää lohidippiä

Illalla mentiin päivälliselle Alaska Salmon Bake-ravintolaan. Käveltiin tunnelin läpi sisäpihalle, missä ensin maksettiin ja saatiin kalan muotoiset lautaset. Sitten oli salaattibaari, grilli missä oli grillattua lohta, olutpaneroitua turskaa ja naudanlihaa. Ja jälkiruokamökki oli täynnä eri kakkuja. Syötiin ulkona ja ruoka oli tosi hyvää. Todellakin suosittelen!





Syönnin jälkeen käytiin vielä kävelyllä Pioneer Parkin museo-aluella, joka oli jo valitettavasti suljettu.



2 kommenttia:

  1. Minua Alaska kiehtoo kohteena, mutta ehkä tällainen jokiristeily ei ole Alaskaa aidoimmillaan, vai mitä luulet? Millainen fiilis sinulle jäi tuosta heimoon tutustumisesta? Kun niin usein on kuin teatteria turisteille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän se aitoa ollut, mutta kyllä ihan mielenkiintoista mun mielestä. Oppaat puhuivat tosi hauskasti ja informatiivisesti ja oli kiva nähdä miten pukeutuivat, asuivat, söivät ym.

      Poista